Close

Book your stay

It's a dream to be here. Come in the heart of the Mexican Caribbean. Fill in your check-in and check-out date below and book your stay. We can only promise you great moments and unforgettable holidays with us.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
October 6, 2024

Stranden in en rond Valencia

De stad heeft drie stranden: Las Arenas, La Malvarrosa en La Patacona. Van deze drie wordt Las Arenas  als mooiste strand in Valencia gezien. De naam komt van een oud badhuis, dat aan dit strand ligt. Het heeft fijn goudbruin zand, is 1200 meter lang, lekker breed, met een boulevard en allerlei (sport)voorzieningen.

Las Arenas

Las Arenas wordt door velen, vooral door de locals, gezien als het mooiste strand van Valencia. Het ligt het dichtst bij het centrum, gevolgd door La Malvarrosa en La Patacona. Officieel heet dit strand Playa del Cabanyal, maar iedereen noemt het Las Arenas. Dit komt door het oude badhuis Las Arenas, dat eind 20e en begin 21e eeuw razend populair was bij de Valenciaanse bourgeoisie. Tegenwoordig vind je hier het luxe vijfsterrenhotel Las Arenas, en het badhuis maakt daar nog steeds deel van uit!

Las Arenas wordt ook wel Playa de Levante genoemd, naar de wind die vanuit de stad naar het strand waait. Het strand begint direct naast de haven van Valencia, waar je de America’s Cup en tal van hippe horecagelegenheden vindt. In 2016 werd Las Arenas nóg populairder door de komst van de Ibiza-achtige Marina Beach Club. Het strand strekt zich uit tot het vijfsterrenhotel, met daartussen een kleine boulevard, de Paseo Neptuno. Hier vind je een aantal restaurantjes, zoals Vivir Sin Dormir, en winkeltjes.

In het zand kun je prachtige zandkunstwerken bewonderen, maar vergeet niet dat er eigenlijk verwacht wordt dat je een kleine bijdrage achterlaat als je er een foto van maakt. Bijzonder aan dit strand (en de andere stadsstranden van Valencia) is dat het ontzettend breed is. Van de boulevard tot de zee is het toch wel zo’n 60 meter lopen! Regelmatig zijn de stranden in Spanje een stuk minder breed, waardoor bezoekers allemaal dicht op elkaar zitten. Dit is in Valencia gelukkig niet het geval. Natuurlijk is het in de zomermaanden wel wat drukker naarmate je dichter bij de zee komt, maar wie heeft er nou zin om in brandend zand naar de verkoeling te lopen?

SAntos las arenas

La Malvarrosa & La Patacona

Na het Las Arenas strand komt La Malvarrosa. Dit strand loopt ongeveer door tot het Casa-Museo Blasco Ibáñez. Dit strand is iets langer dan het mooiste strand, namelijk 1800 meter. De naam komt van de gelijknamige wijk die erachter ligt. Voorheen werd dit stukje strand vooral gebruikt voor de visserij.

Het laatste stukje stadsstrand van Valencia is La Patacona. Dit strand is maar heel klein en pas sinds een aantal jaar qua populariteit aan het groeien. Er zijn een aantal horecagelegenheden waarvan La Más Bonita het bekendst is. Het wordt als een ‘hip’ strand gezien. Ook wordt dit deel van het stadsstrand gebruikt door surfers.

Mooie stranden in de regio

Er zijn dus buiten de stranden ín Valencia ook nog een hoop prachtige stranden en baaien. Zo wordt Playa L’Aigua Blanca (Oliva, zo’n 80 kilometer ten zuiden van de stad Valencia) vaak bezocht, een rustig strand achter de duinen gelegen. Eén van de mooiste stranden is bij Gandia (70 kilometer ten zuiden van Valencia) gelegen, Playa de Gandia. Dit strand heeft dan ook een blauwe vlag. Maakt de afstand je niks uit? Op zo’n 120 kilometer bij de stad Jávea in de provincie Alicante is het strand Playa de la Granadella gelegen. Het strand ligt in een baaitje, er is kraakhelder water en heeft een idyllische uitstraling. Het strandje is maar 10 bij 160 meter en op een rustige dag voelt het als jouw privéstrand.

Continue reading