Close

Book your stay

It's a dream to be here. Come in the heart of the Mexican Caribbean. Fill in your check-in and check-out date below and book your stay. We can only promise you great moments and unforgettable holidays with us.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
October 13, 2023

De beste markten in Valencia

Er zijn veel markten in Valencia. Hier een aantal die het bezoek meer dan waard zijn

Mercado Cabanyal

In de wijk Cabañal is de Mercado Cabanyal. Hier zijn vergelijkbare producten te vinden als de bovengenoemde marktjes zoals vis, vlees, brood, groente, fruit etc. Een service die er op deze markt uitspringt, is dat de boer direct verkoopt aan de consument. Kijk voor meer informatie over deze markt op de pagina Mercado Cabanyal.

Tip! Als je toch in deze wijk bent, loop zeker even rond. De wijk Cabañal heeft een rijke geschiedenis en ook het rijstmuseum (Musea Arroz) is hier te vinden.

  • Carrer de Martí Grajales 4
  • Website
  • Openingstijden:
    Maandag t/m zaterdag: 7.00 – 14.30 uur
    Zondag: gesloten

No worries. No cares. Just float and wait for the wind to blow you around. You better get your coat out, this is going to be a cold painting. All you need to paint is a few tools, a little instruction, and a vision in your mind.

Markt in Ruzafa

iedere maandag is er markt rondom de Mercado de Ruzafa. De markt begint in de ochtend en is meestal rond een uur of 14.00 afgelopen. Op deze markt kun je onder andere schoenen, kleding en keukengerei vinden.
Ook is het leuk om een kijkje te nemen binnen de Mercado de Ruzafa. Op deze overdekte markt verkoopt men min of meer dezelfde producten als op de Mercado Central. Zo vind je hier onder andere groenten en fruit, vlees en vis.
Tip! Indien je de markt in Ruzafa bezoekt, kun je bijvoorbeeld ontbijten met versgebakkenbij de Churrería in Carrer de Ruzafa.

  • Barón de Cortes (zonder nummer)
  • Maandag: 10.00 – 14.00 uur

Mercado Central

De Mercado Central is een van de grootste overdekte markten in Europa. De markt is gevestigd in een prachtig en indrukwekkend gebouw. Deze markt is zes dagen per week geopend, wat natuurlijk erg handig is. Er zijn verschillende hallen met groeten, vlees en vis. Daarnaast worden hier ook kruiden, nootjes, gedroogd fruit etc. verkocht. Kijk op Mercado Central voor meer informatie over deze markt.

  • Plaça de la Ciutat de Brujes (zonder nummer)
  • Website
  • Openingstijden:
    Maandag t/m zaterdag: 7.30 – 15.00 uur
    Zondag: gesloten

Mercado de Ruzafa

Mocht je in de hipste wijk van Valencia, Ruzafa komen, dan is het misschien leuk om te weten dat daar elke week ook een grote overdekte markt is met vers fruit, groente, vis etc. De Mercado Rufaza is een markt waar voornamelijk lokale mensen heen gaan om boodschappen te doen. Zeker een aanrader om eens rond te kijken!

  • Plaça del Baró de Cortés de Pallas (zonder nummer)
  • Website
  • Openingstijden:
    Maandag t/m zaterdag: 7.30 – 15.00 uur
    Zondag: gesloten

Mercado de Colón

Nét iets anders dan de andere markten maar absoluut even mooi: Mercado de Colón. Wat de markt anders maakt? Het is van oorsprong geen voedselmarkt. Je zit hier overdekt (maar er is ook een terras) waar je geniet van een goede kop koffie, horchata of tapas. Meer weten over deze mark?

  • Carrer de Jorge Juan 19
  • Website
  • Openingstijden:
    Maandag t/m donderdag: 07.30 – 14.00 uur
    Vrijdag en zaterdag: 07.30 – 15.00 uur
    Zondag: 07.30 – 14.00 uur

Continue reading